Från lokalt till globalt

Under förra läsåret var Norra skolans tema Från lokalt till globalt. Alla klasser gjorde studiebesök till olika företag i Härjedalen för att lära och få en bild av vårt lokala företagande i Härjedalen.
Framförallt de äldre eleverna skaffade sig en bild av hur våra produkter kunde jämföras med andra länders och hur man i andra länder tog tillvara de lokala produkter som fanns.


Finalen på vårt tema blev en rakt igenom lokalproducerad Nobellunch. Michael Kuhne från restaurang Vålkojan komponerade en trerätters meny och eleverna och skolans personal lagade maten.

 

 

 


Föräldrar och släktingar hjälpte till med servering. Lokala frisörer hjälpte till med "hårfix" och lokala musiker spelade under dansen.
Våra egna Nobelpris delades ut till klasserna av lokala kändisar och individuella priser delades ut till "Bästa kompis".




Vårt mål var att få syn på och lära oss om det goda, innovativa företagande som finns i närmiljön. Vi tror att det ger eleverna en bra grund för att upptäcka världen och hur vi sedan ska jobba för hållbar utveckling.

 

 

Fler bilder från Nobellunchen hittar du HÄR

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0