Kunming city

Dagen började bra med en frukostbuffe fylld med kinesiska läckerheter men även ägg, juice och kaffe så att alla blev nöjda.

Efter det gick vi ut i regnet för att besöka bland annat en vacker park som hette Green lake park. Där såg vi vacker arkitektur och vacker natur mitt i storstaden.




På väg vidare gjorde vi ett fikastopp i ett traditionellt Kunminghus och fick dricka "rött" te och lära oss rätt sätt att göra det på medan regnet öste ner utanför.




Efter det besökte vi ett Buddistiskt tempel vid namn Yuan tong temple innan vi åt lunch på Bridge crossing noodles. Där fick man en skål med buljong och sedan fyllde man denna med det man ville ha till sina nudlar, kött, miniägg och några odefinierbara ingredienser. Gott och spännande. På menyn fanns även diverse maskar och levande djur som vi dock inte provade.




Eftermiddagen spenderades med våra kollegor från skolor i Yunnan. Vi gick på föreläsning om provinsen, de etniska minoriteterna i området och Kinas skolsystem. Vi bekantade oss med varandra och fick återigen avnjuta en typisk kinesisk buffé med allt gott och mystiskt det innebär.

 


Hela gänget på föreläsning.

Kollegorna sjunger för oss.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0